FESTIVAL

Essential verhuist naar Maastricht

Print
Essential verhuist naar Maastricht

De vorige editie van Essential vond plaats in Heerlen. Afbeelding: Maurice Vinken

Oost-Maarland -

Essential, het Zuid-Limburgse dance- en urbanfestival, verhuist van Heerlen naar Maastricht. Op 15 juni vindt het evenement plaats bij het grindgat naast Fun Valley bij Oost-Maarland, nog net op Maastrichts grondgebied.

Op de nieuwe locatie worden 15.000 bezoekers verwacht, zo heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Een groot grasveld, bos en de immense plas water worden onderdeel van het festival. Dat nieuwe decor komt de beleving van de bezoekers ten goede, verwacht mede-organisator Kenny Mordang. „Het allerbelangrijkste voor ons en onze bezoekers is de beleving. Als je hier rondloopt, heb je het gevoel dat je op vakantie bent: precies naar dat gevoel hebben we lang gezocht. De underground techno-stage komt in het bos, de mainstage met headliners uit alle stijlen op het immense grasveld en verderop kun je lekker pootje baden. Deze beleving in combinatie met een gigantische line-up is waar wij van hebben gedroomd”, aldus Mordang. Welke acts er zullen optreden op de nieuwe plek, wordt later bekendgemaakt.

Reuzenrad

Op de nieuwe locatie kan het festival ook verder uitgroeien. Tijdens de komende editie zal er al veel veranderen, zegt mede-organisator Alain Bosten. „We doen er dit jaar een flinke schep bovenop. Zo komt er één immens hoofdpodium waar headliners uit alle stijlen zullen optreden, voorzien van VIP-deck mét reuzenrad. Aangevuld met podia waar alle stijlen afzonderlijk vertegenwoordigd worden, van pop en singer-songwriter tot dance!”

Essential, dat in 2013 ontstond in Gulpen, wil de komende jaren doorgroeien naar 20.000 bezoekers. Daarbij komen genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal te staan. Niet alleen dance en urban-muziek worden geprogrammeerd, maar ook pop.

Douvenrader Park

De Essential-organisatie keert Heerlen overigens niet helemaal de rug toe. Op 25 mei vindt in het Douvenrader Park, gelegen op een steenworp afstand van de oude Essential-locatie Coriopolis, de eerste outdoor-editie van ‘Someone Told Me’ plaats. Er worden zo’n 3.000 bezoekers verwacht met optredens van onder anderen Boef, Josylvio, Jonna Fraser, Young Ellens en The Blockparty.