Twaalf basisscholen Peel en Maas worden gezonder

Print
Twaalf basisscholen Peel en Maas worden gezonder

Het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst begon op scholen in de regio Parkstad. Afbeelding: Annemiek Mommers

Panningen -

De twaalf basisscholen van Stichting Prisma in de gemeente Peel en Maas sluiten zich definitief aan bij het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst (GBT). Op de scholen zitten circa 1700 leerlingen.

In november 2017 kondigde GBT-projectleider Onno van Schayk al aan dat Prisma zich bij het in Parkstad begonnen project zou gaan aansluiten. De samenwerking is dinsdag officieel bekendgemaakt. Het project wordt gesteund door de provincie Limburg, gemeente Peel en Maas, Universiteit Maastricht (UM) en stichting Movare.

GBT loopt sinds enkele jaren op acht basisscholen van Movare in de regio Parkstad. Daar wordt meer tijd vrijgemaakt voor sporten en beweging. Ook is er extra aandacht voor gezonde voeding en levensstijl. Uit onderzoek van de UM blijkt dat kinderen die meedoen een beter gewicht hebben en dat sprake is van minder conflicten en pestgedrag in de klas.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →