‘Nieuwe feiten’ in zaak Proosdijschuur Meerssen

Print
‘Nieuwe feiten’ in zaak Proosdijschuur Meerssen

Het onderzoek van de Rekenkamercommissie naar de Proosdijschuur krijgt nog een staartje. Afbeelding: Rob Oostwegel

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Er zijn volgens de Rekenkamercommissie sinds de publicatie van haar rapport over de gang van zaken rond de Proosdijschuur in Meerssen nieuwe feiten aan het licht gekomen.

Het is niet duidelijk welke feiten het zijn. Voor de Rekenkamercommissie en het presidium van de gemeenteraad van Meerssen is het in ieder geval reden genoeg om de inhoudelijke bespreking van het rapport voorlopig uit te stellen.

Ambtenaren

De commissie deed op verzoek van de raad onderzoek naar waar het misging rond de herbestemming van de Proosdijschuur. In het rapport dat de commissie vorige week aan de raad verstuurde, concludeert ze onder meer dat één of meerdere ambtenaren van de gemeente Meerssen willens en wetens, en zonder dat te melden, zaken veranderden in officiële overeenkomsten.

Gevolgen zijn onder meer dat de raad nog altijd geen nieuwe raadszaal heeft en dat de uitbater van de Proosdijschuur, tegen de wens van de gemeente in, vrijwel de hele dag een terras mag runnen op de binnenplaats van het gemeentehuis.

Zorgvuldigheid

De nieuwe feiten kunnen, in de woorden van de Rekenkamercommissie, „een nieuw licht op de zaak werpen en moeten uit oogpunt van zorgvuldigheid nader worden onderzocht en van een beoordeling worden voorzien. Dit kan tevens inhouden dat betrokkenen in de gelegenheid zullen worden gesteld om een nadere reactie op deze feiten te geven.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje