Meerderheid gemeenteraad Venray stemt in met ‘uitsterfplan’ Roekenbosch

Print
Meerderheid gemeenteraad Venray stemt in met ‘uitsterfplan’ Roekenbosch

Afbeelding: Laurens Eggen

Blitterswijck / Venray -

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Venray heeft dinsdagavond ingestemd met het ‘uitsterfplan’ van tien jaar voor recreatiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck.

Coalitiepartijen CDA, D66 en Venray Lokaal alsook oppositiepartijen PvdA en VVD hopen met het besluit te voorkomen dat het oude vakantiepark verder de afgrond afglijdt. Niets doen, betekent in de ogen van deze partijen dat illegale bewoning op Het Roekenbosch onbeheersbaarder wordt en het park verder verloedert. Een situatie waar niemand bij gebaat is, aldus diverse fractieleiders.

Lees ook: Soap rond vakantiepark Roekenbosch: opstandige burgers en dwarsliggende eigenaren

Sommige partijen hebben ondanks hun stem voor het plan wel bedenkingen. Zoals de VVD die zich afvroeg waarom er geen paar maanden ruimte is om het behoud van een recreatieve functie, zoals een seniorenpark waar veel partijen in Blitterswijck voor pleiten, serieus te onderzoeken. „Juist ook vanwege de onvrede die er in het dorp heerst over het huidige plan. Misschien is het plan een luchtkasteel, misschien ook niet. Maar dan hebben we wel helderheid voor iedereen”, stelde VVD-fractievoorzitter Harrie van Oosterhout.

Volgens wethouders Jan Loonen (CDA, gebiedsontwikkelingen) en Carla Brugman (Lokaal Venray, handhaving) is een dergelijk uitstel niet reëel. De kans dat er partijen afhaken is te groot. Ook moeten er snel afspraken komen met de beoogde beheerders van Het Roekenbosch, Wonen Limburg en uitzendorganisatie OTTO.

Drie oppositiepartijen (Samenwerking Venray, ProVenray en SP) stemden niet in met het plan van de gemeente. Bij hen heerst het gevoel dat niet alle opties goed onderzocht zijn en dat er gekozen wordt voor ondernemers in plaats van de gemeenschap Blitterswijck. „De gemeente zou juist voor haar inwoners moeten staan”, aldus Joep Gielens van ProVenray.