Teruglezen: Officier van justitie spreekt eis uit in strafzaak dubbele moord Maastricht

Print
Teruglezen: Officier van justitie spreekt eis uit in strafzaak dubbele moord Maastricht

Osama I. bij zijn arrestatie in de Turkse moskee in Maastricht. Afbeelding: WhatsApp

Maastricht / Itteren - De steekpartij waarbij in december 2017 in Maastricht twee doden vielen, wordt woensdag voor de derde dag op rij behandeld door de rechtbank van Maastricht. In de driedaagse strafzaak moet Syriër Osama I. zich voor zijn daden verantwoorden.

Woensdag spreekt de officier van justitie zijn strafeis uit. Maandag werd op de eerste dag van de strafzaak het dossier besproken en deden deskundigen van het Pieter Baan Centrum verslag van hun bevinden.

Lees ook: Verdachte dubbele moord Maastricht: ‘Er sprongen duivels door mijn hoofd’

Dinsdag stonden de slachtofferverklaringen centraal. Dat liep flink uit de hand. Op een gegeven moment werd de rechtbanks zelfs ontruimd nadat er schoenen waren gegooid naar verdachte Osama I..

Lees ook: Zaak dubbele moord Maastricht: ‘Ik zie steeds de zwarte ogen van Osama die ons dood wilde hebben’

Osama I. wordt verdacht van twee moorden in Maastricht-West op 14 december 2017. Die avond ging hij naar adressen in de wijken Malpertuis en Caberg en stak daar drie mensen neer. Een man aan de Botsaartstraat en een vrouw aan de Joseph Postmesstraat overleden ter plekke. De 21-jarige dochter van de vrouw overleefde de aanval, maar raakte ernstig gewond. I. werd kort na de steekpartij aangehouden in het Turks cultureel centrum Tevhid, waar hij met een bebloed mes binnenliep.

Onze verslaggever volgt de zaak live vanuit de rechtbank:


Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen