Vriendenviering blazersensemble Cupros in Hubertuskerk

Print
Vriendenviering blazersensemble Cupros in Hubertuskerk

Blazersensemble Cupros. Afbeelding: Eigen foto

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Groot Genhout / Klein Genhout -

Blazersensemble Cupros luistert de vriendenviering in de Sint Hubertuskerk in Genhout op, die wordt gehouden op zondag 17 februari om 9.30 uur.

De maandelijkse vriendenviering is een initiatief van Kunstcentrum Sint Hubertus. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld de kunstschatten in de Sint Hubertuskerk en het Montfortaans erfgoed te bewaren voor de toekomst.

In 1999 bracht het blazersensemble Cupros zijn eerste muzikale tonen ten gehore tijdens het opluisteren van een huwelijksmis. Het ensemble was speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, maar daarna werd besloten werd het ensemble een permanent karakter te geven. Het repertoire is zeer gevarieerd en beperkt zich niet tot hedendaagse muziek maar ook ‘oude muziek’ van Tylman Susato, Henry VIII, Bach en Händel vullen een belangrijk deel van het programma.

Het ensemble heeft in de loop der jaren onder meer deelgenomen aan de Dag van de Blaasmuziek , de Heiligdomsvaart Maastricht (2011 en 2018) en het Wereld Muziek Concours voor solisten en ensembles te Kerkrade.

Blazersensemble Cupros bestaat uit Arno Witter (trompet), Riet Drissen-Claessens (trompet, bugel), André van den Bergh (hoorn), Peter Renkens (trombone) en Ludo Pepels (bastuba).