Vasteloavends Tsiedónk Kerkrade gepresenteerd

In Café ’t Pumpje, aan de St. Pieterstraat in Chèvremont, is dinsdagavond de Vasteloavends Tsiedónk van Kerkrade gepresenteerd. Het 32 pagina’s tellende liefblad van stadsprins Rob II is een coproductie van Mediahuis Limburg en D’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf Kirchroa 1936. De traditionele Tsiedónk verschijnt deze week huis-aan-huis in de uitgave VIA Limburg editie Kerkrade/Simpelveld.
Print

Met als thema Sjiek en Sjtram staat de carnavalskrant weer boordevol artikelen en advertenties in het Kerkraads dialect. Aandacht is er natuurlijk voor de prins, het programma van de komende weken, het jubilerende 36’er Regiment en het afscheid van burgemeester Jos Som. Daarnaast komen onder andere aan bod de wijk Haanrade en groepen als De Wölksjer en de Sjtèchneëlsjer.

Een impressie van de feestelijke presentatie. (Foto’s Peter Trompetter)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →