Agenda

Blij van street- of body art

Tattookunst in het MECC © Harry Heuts

Heb je iets met tattoos? Word je blij van street art of van body art? Dan moet je dit weekend in het MECC in Maastricht zijn. In de beurshal vindt de tattooconventie plaats, een internationaal evenement waar zeventig tattoo-artiesten, en street art-kustenaars uit binnen- en buitenland meedoen.

Daar de artiesten uit verschillende windstreken komen, is er een grote diversiteit aan stijlen en technieken te zien. Uiteraard de moderne manier van tatoeëren met een tattoomachine, maar ook traditionele technieken waarbij de tattoo met een naald aan een stok wordt aangebracht.

Bezoekers kunnen slenteren langs diverse stands met kleding, piercings, sieraden en meer. Ook vinden er wedstrijden plaats en kunnen bezoekers genieten van muziek en performances.

Behalve het bewonderen van de tattookunst is het ook mogelijk om zelf een tatoeage te nemen. Wie dat wil, kan via www.tattooexpo.eu of via social media een afspraak maken met de gewenste artiest. Voor kleinere tatoeages is het ook mogelijk ter plekke een afspraak te maken, al kan het zijn dat de favoriete artiest dan net bezig is.

INFO

Tattoo expo, MECC Maastricht, zaterdag 16 van 11.00 - 22.00 uur en zondag 17 februari van 11.00 - 20.00 uur. Entree 15 euro (dagkaart)

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal