Trein Maaslijn nog maand uit de running na ongeluk Beesel

Print
Trein Maaslijn nog maand uit de running na ongeluk Beesel

Afbeelding: David Dunnaway

Reuver / Beesel -

De trein die maandagavond bij Beesel op een bestelbusje botste, is nog zeker een maand uit de running. Dat hebben deskundigen van treinfabrikant Stadler aan Arriva laten weten.

Om problemen in de ochtendspits te beperken, haalt Arriva nu tijdelijk de trein van 8.03 van Boxmeer naar Nijmegen uit de dienstregeling. Het treinstel dat daardoor vrij komt, wordt gekoppeld aan een andere trein op een iets drukker tijdstip in de ochtendspits. Die krijgt daardoor drie compartimenten en kan zo de grootste drukte toch opvangen.

Brand

Volgens een woordvoerster van Arriva is de provincie akkoord gegaan met de tijdelijke oplossing. De vervoerder mist al langere tijd één trein na een brand in het motorgedeelte. Een andere trein was ook lange tijd uit de running na een aanrijding met een tractor. Dit treinstel was echter net gerepareerd en reed sinds kort weer mee in de dienstregeling. De trein die maandagavond op een onbewaakte overgang tegen een busje botste, was niet dat net gerepareerde exemplaar, meldt de woordvoerster. Bij het ongeluk raakte een 29-jarige man uit Helmond zwaargewond. De overgang is inmiddels gesloten.

Lees ook: Onbewaakte overweg per direct dicht na zwaar ongeluk

Arriva hoopt dat de tijdelijke maatregel over een maand ingetrokken kan worden.

Video: David Dunnaway

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje