Bergen blaast nieuwjaarsreceptie nieuw leven in

Print
Bergen blaast nieuwjaarsreceptie nieuw leven in

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nieuw-Bergen -

De gemeente Bergen krijgt weer een nieuwjaarsreceptie. De gemeenteraad van Bergen stemde unaniem in met een motie van de PK en het CDA om de bijeenkomst na vier jaar weer nieuw leven in te blazen.

Het college van burgemeester en wethouders was niet enthousiast over de motie. De receptie werd afgeschaft bij gebrek aan animo en het bezoek van de receptie als zeer plichtmatig werd ervaren.

Volgens PK-fractievoorzitter Jos Valckx is er onder de bevolking behoefte aan de terugkeer van de receptie. Bovendien kan er door het college – met hulp van raadsleden – nagedacht worden over een nieuwe invulling van de bijeenkomst, vindt hij. „Je zou bijvoorbeeld stil kunnen staan bij bijzondere verrichtingen van burgers.”

Het college stemde uiteindelijk schoorvoetend in met de motie, maar wilde zich niet laten vastleggen op welk moment die bijeenkomst plaatsvindt. De politieke partijen stelden voor dat de bijeenkomst in de eerste twee weken van januari plaats gaat vinden. Het moet geen midzomernachtfeest worden”, aldus Valckx.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje