dierbaar

De wandelende takken van Annie hebben niet veel nodig

De wandelende takken van Annie hebben niet veel nodig

Nee, een moeilijk huisdier is het niet, een wandelende tak. Wat verse klimop en ze zijn blij. Afbeelding: Stefan Koopmans

Kessel -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: de wandelende takken van Annie Segers.

„Zullen we ruilen?”, vroeg een vriendin van Annie Segers (73) uit Kessel. De vriendin had wandelende takken, Annie had veel guppen. „We ruilden en sinds zes jaar heb ik dus Indische wandelende takken”, zegt Annie. Hoeveel het er zijn weet ze niet. „Het wisselt met de dag. In de bak zitten allemaal vrouwtjes die zichzelf kunnen voortplanten. Iedere dag leggen de dames drie eitjes. Deze komen na drie maanden uit.”

Na hun geboorte vervellen wandelende takken zes keer en na een dikke drie maanden gaan de beestjes dood. „Ze hebben niet veel nodig; ze krijgen verse klimop die een paar keer per week wordt besproeid met water. Grappig is ook dat ze stokstijf gaan liggen wanneer er gevaar dreigt.” Saai vindt Annie ze niet. „Je hebt er niet veel aan nee, maar wegdoen is geen optie. De kleinkinderen zijn er dol op! Vooral als we de bak schoonmaken.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →