Duitse snelheidsduivel ramt politieauto’s tijdens wilde achtervolging

Print
Duitse snelheidsduivel ramt politieauto’s tijdens wilde achtervolging

Man opgepakt na achtervolging in gestolen auto. Afbeelding: Politie

Een 32-jarige Duitser is in de nacht van dinsdag op woensdag rond half drie opgepakt na een lange achtervolging over de A67 en A2.

De man kon uiteindelijk gestopt worden in Best. Hij reed in een gestolen auto die is weggehaald in Eindhoven.

Toen agenten de auto op de A67 ter hoogte van Helenaveen wilden controleren, ging de bestuurder er ineens met hoge snelheid vandoor richting Eindhoven. De agenten zetten meteen de achtervolging in. Ter hoogte van de afrit Someren botste de vluchtende auto tegen een politieauto. De verdachte wist toch nog weg te komen en dus schaalde de politie flink op.

Rennend

De man werd inmiddels door verschillende politieauto’s achtervolgd. Pas kilometers verderop, bij de Dommel in Best, reed de man zichzelf klem. Ook toen gaf hij echter nog niet op, hij reed in op de politieauto’s en een agent kon nog net op tijd aan de kant springen. De verdachte sprong vervolgens uit zijn auto en ging er rennend vandoor. Die laatste vlucht duurde niet meer lang, hij werd snel in de kraag gegrepen.

In totaal raakten maar liefst drie politiewagens en één voertuig van de Marechaussee beschadigd. De bestuurder wordt dus verdacht van het rijden in een gestolen auto, van het inrijden op een agent en van het veroorzaken van meerdere aanrijdingen. De man zit nog vast.