Twee maanden cel voor Weertenaar die beveiliger dreigde ‘door de kop te schieten’

Print
Twee maanden cel voor Weertenaar die beveiliger dreigde ‘door de kop te schieten’

Afbeelding: Stefan Koopmans

Weert -

De 28-jarige Kevin R. moet twee maanden de cel in, omdat hij een beveiliger in een café in Weert bedreigde nadat hij de kroeg werd uitgezet. Hij schreeuwde dat hij de beveiliger „kapot zou maken” en „door de kop zou schieten”.

De beveiliger van een café aan de Oelemarkt hoorde op 11 september 2016 dat een groep jongens ‘vervelend deed in de zaal’. Er zou daarbij gedreigd zijn met een kapotgeslagen fles. Toen de beveiliging de zaal inging en R. erop aansprak, werd de Weertenaar het café uitgezet. Daarbij begon hij te schreeuwen, aldus een van de beveiligers in zijn verklaring. De man dreigde dat hij hen „kapot zou maken” en „door de kop zou schieten”.

Angst

Volgens de rechtbank zei daarop een van de cafébezoekers, die de man kende, tegen de beveiligers dat ‘hij ervan overtuigd was dat de man terug zou komen met een wapen’. Dat zorgde, aldus de rechtbank woensdag in Maastricht, voor angst bij de beveiligers en het uitgaanspubliek.

Pillen

Toen de 28-jarige R. die nacht werd gearresteerd door de politie, bleek tevens dat hij meer dan honderd pillen bij zich had. De rechtbank in Maastricht legt R. voor beide delicten samen twee maanden celstraf op.

Vrijspraak

Voor een derde delict werd R., samen met een medeverdachte, vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat hij bij twee woningen in Weert en Nederweert vuurwerk in de brievenbus zou hebben gegooid.