Rechtbank

Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor potloodventer uit Nederweert

Print
Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor potloodventer uit Nederweert

iStock. Afbeelding: iStock

Nederweert / Weert -

Een 49-jarige exhibitionist uit Nederweert is woensdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, met een proeftijd van drie jaar, en een taakstraf van honderd uur.

De man zou heeft tussen augustus 2017 en juni 2018 in Weert en Nederweert vijfmaal masturberend op straat gestaan en vrouwen hebben uitgenodigd voor seks. Dat deed hij onder invloed van cocaïne. Ook viel hij vrouwen thuis lastig of op de parkeerplaats en in een parkje.

Tijdens de zitting twee weken terug zei de man dat de feiten die hem werden verweten klopten, maar daar kwam hij later op terug. Zijn advocaat, W. Sleegers, zei dat de man problemen had door een echtscheiding in 2012, het verbroken contact met zijn kinderen en een huisuitzetting. Daarna zou hij aan de cocaïne zijn geraakt.

De opgelegde straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Ook de advocaat vond dat een reële straf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen