Schumacher vierde feestdagen en vijftigste verjaardag op Mallorca

Print
Schumacher vierde feestdagen en vijftigste verjaardag op Mallorca

Afbeelding: EPA

Voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher heeft zijn vijftigste verjaardag gevierd op Mallorca. Met een speciaal medisch transport werd hij overgebracht naar het Spaanse eiland, waar hij verbleef in een riante villa aan zee.

Dat meldt de Duitse krant Bild.

Helikopter

Iets voor de feestdagen van 2018 verkaste het gezin van Schumacher van hun huis in Zwitserland naar Spanje, om daar de feestdagen en de vijftigste verjaardag van de F1-legende te vieren. Met een speciale helikopter werd Schumacher op 20 december, inclusief een pitstop in Frankrijk, overgebracht naar Port d’Antratx, Een middelgroot dorpje in het westen van Mallorca. In het kustplaatsje kocht de zevenvoudig wereldkampioen vorig jaar een villa voor ongeveer dertig miljoen. Voor dat bedrag krijgen de Schumachers liefst 15.000 vierkante meter grond, een villa aan zee en twee zwembaden.

Niet eerder kwam er nieuws naar buiten over een vakantie van Schumacher, die ruim vijf jaar geleden in een coma raakte na een ski-ongeluk. Sinds hij weer bij bewustzijn is, verblijft hij in afzondering op zijn landgoed aan het meer van Genève, waar hij intensief verzorgd wordt.

Infectie

Ook naar Mallorca reisde een persoonlijk team van verplegers mee. Volgens Bild droeg een verpleegster een mondkapje, terwijl Schumacher op het terras verbleef. Er wordt alles aan gedaan om een infectie bij Schumacher te voorkomen. Een mogelijke verklaring voor de keuze voor Mallorca zou het gunstige klimaat zijn. Dit zou kunnen helpen bij het herstel van de oud-coureur.

Schumacher vierde feestdagen en vijftigste verjaardag op Mallorca
Een Bell 429 Global Ranger, het type helikopter dat werd gebruikt voor het transport van Schumacher. Foto: AD/Jim Duell

De familie lijkt zo normaal mogelijk vakantie te willen vieren. Vrouw Corinna (49), dochter Gina (21) en zoon Mick (19) liepen onbezorgd rond in het dorpje en bezochten meerdere restaurants. Op 3 januari, de vijftigste verjaardag van Schumacher, zouden ze voor het hele gezin pizza gehaald hebben.

In goede handen

Hoewel de familie zelden iets loslaat over zijn toestand, liet zijn vrouw de dag voor zijn verjaardag weten dat fans er ,,zeker van kunnen zijn dat hij in goede handen is en dat ze al het mogelijke doen om hem te helpen.’’

Schumacher is volgens bronnen wel bij bewustzijn, maar lijkt niet in staat zelfstandig te lopen. Jean Todt, de voormalige teambaas van Ferrari, liet zich enkele maanden geleden ontvallen dat hij op bezoek was geweest in Zwitserland. Daar had hij samen met de Duitser de Grand Prix van Mexico gekeken, waar Lewis Hamilton zich tot wereldkampioen liet kronen. Verder heeft de familie gevraagd of zowel pers als naasten hun privacy willen respecteren. Sommigen hebben zelfs een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen.

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1