Beklim de Ventoux en steun kankeronderzoek

Print
Beklim de Ventoux en steun kankeronderzoek

Mark op de flanken van de Mont Ventoux. Afbeelding: Eigen foto

Maastricht / Itteren / Valkenburg -

Een sportieve uitdaging van formaat en steun verlenen aan een bijzonder goed doel. Met die intentie bindt de in Voerendaal woonachtige Maastrichtenaar Mark Ramaekers in de eerste week van september de strijd aan met een van de meest gevreesde tegenstanders die de wielerwereld rijk is: de kale berg van de Provence, de Mont Ventoux. Naast deze sportieve challenge heeft Jean zijn beklimming ten dienste gesteld van Ventoux3 een stichting die geld genereert voor onderzoek naar hersenkanker.

Mark en zijn partner Marjo zijn levensgenieters. Vijftien jaar geleden verkocht Mark na 30 jaar keihard werken zijn bloeiende accountantskantoor, vastbesloten om in de herfst van zijn leven alleen nog maar dingen te doen die hij leuk vond. In de praktijk kwam het erop neer dat het tweetal hun tijd verdeelt tussen hun woonplaats Nuth en het Spaanse Valencia waar ze een aantal maanden van het jaar verblijven om er te genieten van het milde klimaat en de ongerepte natuur. Deze ‘heerlijke afwisseling’, zoals Marjo hun levensstijl noemt, betekent niet dat het tweetal met de rug naar de werkelijkheid staat. Integendeel, het stel realiseert zich steeds meer dan hun ijzersterke gezondheid, die hen in staat stelt om volop van het leven te genieten, niet voor iedereen is weggelegd.

“Wij zijn kerngezond en tellen onze zegeningen, maar we beseffen terdege dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is”, zegt Mark. “Vanuit dat besef wil ik de tocht naar de Ventoux graag opdragen aan deze stichting. We zijn nu al druk bezig om geld in te zamelen voor de stichting en we hopen in september een bedrag van rond de 1000 euro te kunnen doneren.”

Vijf jaar geleden beklom Jean voor het eerst, samen met andere deelnemers van de stichting de Mont Ventoux. “Iedereen die voor het eerst meedoet is verrast door de professionaliteit van de organisatie” zo geeft Mark aan. “Medische begeleiding, volgwagens, eten en drinken, alles is perfect verzorgd.” Inmiddels heeft de 67-jarige, die ieder jaar zo’n 10.000 km wegtrapt op de racefiets, de berg al menigmaal bedwongen, zonder af te stappen. Mark: “Fietsen is fantastisch en zo’n uitdaging als de Ventoux krijgt extra kleur als je dat samen met anderen doet. Het is gewoonweg een belevenis die je nooit meer vergeet. Zelfs voor Marjo die sinds een heupoperatie de racefiets noodgedwongen op stal moet laten blijft het een aparte belevenis. Het is geweldig ook voor begeleiders en volgers. Zo’n hele karavaan die vanuit Bedoin vertrekt voor die uitdaging, het is onvergetelijk.”

Dit jaar wil Jean de berg op één dag niet 1 maar zelfs 3 keer beklimmen. Intussen is het tweetal al druk bezig met het inzamelen van geld voor de stichting. “De Stichting doet goed werk dat alle steun verdient. Daarom wil ik graag Limburgse wielerliefhebbers oproepen om zich bij ons aan te sluiten en in september mee te gaan. Duur is het niet: het inschrijfgeld bedraagt 80 euro en daarvoor krijg je niet alleen een mooi shirt van de stichting, maar krijg je ook de professionele begeleiding. Ook reis en logies zijn niet duur. Ik roep alle wielervrienden op om zich bij ons te melden.”

Op de website www.ventoux3.org is alle informatie over de stichting van de doelstellingen te vinden. Mark Ramaekers is bereikbaar via 06 301 76 786.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje