‘Daag van de Modertaal’ in Kultuurhuis Edith Stein

Print
‘Daag van de Modertaal’ in Kultuurhuis Edith Stein

Gerda Schattorjé vertelt over de gevolgen van haar huwelijk zonder kinderen. Afbeelding: Veldeke Kring Echt

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Met een toegankelijk programma van enkele dialectmonologen en muziek, viert Veldeke Kring Echt op donderdag 21 februari de jaarlijkse ‘Daag van de Modertaal’. Op die dag stellen verschillende Veldeke kringen in de provincie de Limburgse taal centraal. De avond in Echt wordt gehouden in de zaal van Kultuurhuis ‘Edith Stein’ aan de Plats. Aanvang 20.00 uur.

Twee actrices, Gerda Schattorjé en Rezie Vrancken, verzorgen drie monologen met verschillende thema’s. Gerda Schattorje presenteert een monoloog waarin een vrouw vertelt over de gevolgen van haar huwelijk zonder kinderen. Liefde, verdriet, ontroering, maar ook humor komen voorbij. Een andere monoloog gaat over jeugdherinneringen. Rezie Vrancken brengt haar verhaal op een ludieke manier. Het gaat er over hoe druk je het kunt hebben als oma. De toneelstukjes worden afgewisseld door enkele optredens van een kwintet van de Harmonie St.Cecilia. De entree is drie euro. Ook niet-leden van Veldeke zijn welkom.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje