Subsidie voor schutterij Venray voor organisatie cultuurhistorische dag

Print
Subsidie voor schutterij Venray voor organisatie cultuurhistorische dag

Met diverse activiteiten, zoals koningsvogelschieten, wordt er op 30 juni in hartje Venray, stilgestaan bij de rijke schuttershistorie. Afbeelding: archief Johannes Timmermans

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Schutterij ’t Zandakker in Venray krijgt 10.000 euro subsidie voor de organisatie van een cultuurhistorische dag in het centrum van Venray. Die vindt plaats op zondag 30 juli.

Bedoeling is met veel activiteiten de geschiedenis en culturele waardes van de schutterij onder de aandacht te brengen bij het (winkelend) publiek. Daarvoor worden winkeletalages ingericht in schutterskleding en -attributen en vinden er diverse schuttersactiviteiten plaats in het centrum zoals bielemandemonstraties, vendelwedstrijden, muziekoptredens en een wedstrijd koningsvogelschieten. Daar werken diverse schuttersgilden uit de regio aan mee.

De dag komt onder meer voort uit het project bestrijding winkelleegstand. Door meer activiteiten in het centrum wordt gehoopt dat nieuwe winkels zich in het winkelhart vestigen. In dat licht denkt de schutterij al na om van de cultuurhistorische dag een terugkerend evenement te maken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje