Maak in een handomdraai deze overheerlijke kerstomaatjessoep

Print

Zet in een mum van tijd met slechts drie ingrediënten deze gezonde en heerlijke soep op tafel. Afbeelding: Studio Philippi

Vroeger moest je ervoor naar een delicatessenzaak, maar tegenwoordig hebben ook veel grotere supermarkten blikken met heerlijk zoete kerstomaatjes in het schap. Ik gebruik ze voor pastasauzen maar ook om snel deze soep mee te maken. Met maar 3 ingrediënten!

Kerstomaatjessoep met olijfolie
voor 4 personen
bereiden: 15 minuten

Ingrediënten
- 2 blikken pomodorini (à 400 gram)
- 2 tenen knoflook
- olijfolie extra vierge 

Nodig
- staafmixer

Bereiden
Pureer in een hoge maatbeker de inhoud van de blikken kerstomaatjes met de knoflook. Schenk de tomatenmoes in een pan. Voeg 300 ml water toe en breng tegen de kook.

Verwarm de soep 10 minuten op laag vuur. Voeg zeezout en peper naar smaak toe. Schep de soep in vier kommen en garneer met een dun straaltje olijfolie. 

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!