Roda jaagt op eerherstel na echec in Amsterdam

Print
Roda jaagt op eerherstel na echec in Amsterdam

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

/ Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft wat recht te zetten voor eigen publiek na de pijnlijke uitglijder tegen Jong Ajax van afgelopen maandag.

Op sportpark De Toekomst kreeg de ploeg van Robert Molenaar liefst vijf doelpunten om de oren.

Afspraken

Een flinke dreun, die volgens de trainer vooral werd veroorzaakt door het simpele feit dat niet alle spelers bereid waren hun afspraken na te komen. Juist die afspraken waren daarom deze week uitgebreid onderwerp van gesprek in de spelersgroep. „We hebben daarin man en paard benoemd en bepaalde spelers op hun verantwoordelijkheid aangesproken.”

Programma

Tegen Cambuur Leeuwarden is het voor Roda, dat op de zesde plaats staat, zaak om na twee nederlagen weer eens een zege bij te schrijven. Niet alleen om de smadelijke nederlaag bij Jong Ajax weg te poetsen, maar zeker ook gelet op de ranglijst en het pittige programma. Na vrijdag wachten wedstrijden tegen Jong PSV (uit), FC Twente (thuis) en NEC (uit). Het gat met nummer vijftien NEC bedraagt ondertussen maar zeven punten.

Blessures

Tegen Cambuur mist Roda nog steeds een hoop spelers. Vansteenkiste en Van Eijma waren al geblesseerd. Daar zijn Paulissen (enkel), El Makrini (hamstring) en Väyrynen (buikgriep) bijgekomen. Jensen en Van Velzen zijn er wel weer bij, maar kunnen nog geen hele wedstrijd spelen. Zotti en Milts keren terug van een schorsing.

Vermoedelijke opstelling: Novakovic, Dijkhuizen, Zotti, Werker, Keulen, Verburgh, Souren, Milts, Loshaj, Remans, Engels.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: