IVN Ommetje Wolder biedt vergezichten en holle wegen

Print
IVN Ommetje Wolder biedt vergezichten en holle wegen

Kasteel Neercanne. Afbeelding: MGL / Harry Heuts

Meerssen -

IVN Meerssen gaat zondag 24 februari op weg voor een uitdagende middagwandeling van zes kilometer met totaal 100 meter hoogteverschil.

De wandeling begint in de historische dorpskern van Wolder en gaat verder door graften en holle wegen. De deelnemers komen onder meer langs het jonge millenniumbos en het oeroude Cannerbos. De wandeling gaat verder langs wijngaarden, kalksteengroeven en over het terrein van Kasteel Neercanne. Kortom, het wordt beslist een afwisselende wandeling waarin mooie vergezichten worden afgewisseld met holle wegen. Stevige wandelschoenen zijn nodig, want de tocht voert vaak over moeilijk begaanbare (veld)wegen.

De wandelaars vertrekken om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats achter het station van Meerssen. Vanaf die locatie is er mogelijkheid tot carpoolen. De eigenlijke wandeling start om 14.00 uur op het Mgr. Vranckenplein in Maastricht. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig. Gidsen voor deze wandeltocht zijn Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Fiel Van den Bergh (tel. 043-3644271).

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje