Venlose glasondernemer Jacques Scheuten overleden

Print
Venlose glasondernemer Jacques Scheuten overleden

Jacques Scheuten overleed donderdag op 71-jarige leeftijd. Afbeelding: Vincent van den Hoogen

Venlo -

Op 71-jarige leeftijd is donderdagmiddag de Venlose ondernemer Jacques Scheuten overleden.

Dat heeft vriend/zakenrelatie Pieter van Rijswick donderdagavond bevestigd aan De Limburger.

Glasbedrijf Scheuten werd in 1950 opgericht door de vader Scheuten. Zoon Jacques maakte het bedrijf vervolgens groot. In 1970 was Scheuten een van de eerste bedrijven die dubbel glas voor de woningbouw produceerde. Overigens was dat letterlijk dubbel glas: twee tegen elkaar geplaatste glasplaten. Inmiddels levert Scheuten glas over de hele wereld. De gevel van het World Trade Center in New York, in Berlijn de koepel van de Reichstag, de glasmuur van de ECB in Frankfurt en de kap van het British Museum in Londen en het tien kilometer lange geluidsscherm langs de A10 zijn onder meer geproduceerd door Scheuten.

Drama

Een drama voor Jacques Scheuten was het faillissement van het zonnepanelenbedrijf met vestigingen in Venlo en Gelsenkirchen in 2012. Ook een doorstart mislukte door faillissement. Scheuten Solar bezweek, net zoals veel andere (hele grote Duitse) producenten onder de invoer van goedkope Chinese panelen. Daardoor kwam het plan voor de bouw van een solarcampus aan de A67 in Venlo niet van de grond.

Jacques Scheuten was via de Jacques en Ellen Scheuten Foundation een van de financiers van het kunstwerk Tango van Funs Schobbers dat in oktober vorig jaar een plek kreeg bij de Maasboulevard. Tango verving de glazen Sphinx, eveneens van de hand van Schobbers, die begin 2014 enkele maanden na de plaatsing moest worden gesloopt omdat de constructie niet deugde en er gevaar dreigde.

Het was donderdagavond nog niet bekend wanneer de uitvaart van Jacques Scheuten plaatsvindt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen