Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Restaurantrecensie: JEF, bijna chef met culinair lef

Restaurantrecensie: JEF, bijna chef met culinair lef

Interieur JEF Gastrobar. Afbeelding: Ray SIMOEN

/ Maastricht / Itteren -

Wekelijks legt culinair verslaggever Ray Simoen een Limburgse eetgelegenheid op de grill. Brengt JEF Gastrobar in Maastricht deze week zijn smaakpapillen op hol? Het interieur is smaakvoller dan de gerechten.

Elke dag zoervleisj- hoe lekker ook - gaat tegenstaan. Of elke dag stamppot in de winter. Een constante trek in verrassing hebben mond en maag. Hoe stil je als kok en gastheer/vrouw deze honger handig?

Je restaurant kun je niet zo maar ombouwen. Gelukkig zijn er slimme gasten, die veel weten van oude wijn in nieuwe zakken. Zo kwam in de jaren zeventig de negentiende-eeuwse bistro op. Nederland, dat net het genot van buiten de deur eten had ontdekt, vergaapte zich aan de hoge vlammen waarmee in bistro ...