Nieuwe opzet Borebroeleft in Nederweert

Print
Nieuwe opzet Borebroeleft in Nederweert

De boerenfamilie van Nederweert. Afbeelding: de Pinmaekers

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

In Nederweert wordt op zaterdag 23 februari de jaarlijks borebroeleft gehouden.

Het boerenbruidspaar wordt gevormd door Daniek Caris en Robert van Renswouw. De organisatie heeft voor de 41e editie een aantal vernieuwingen doorgevoerd waardoor iedereen in de gelegenheid is om van begin af aan de boreboeleft mee te maken.

Het bruidspaar, familie, vrienden en alle geintreseerden komen om 15.30 uur bij elkaar bij Guulke aan het horecaplein.

Om 16.01 uur start het boremoosbal met een maaltijd uit grootmoederstijd. Voor deelname heeft men een ‘aetbon’ nodig, te koop á acht euro bij Guulke. Vanaf Guulke gaat de stoet om 17.44 uur naar de Pinnenhof waar het burgerlijk huwelijk wordt voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand Giel Bruijnaers. Vervolgens vindt om 19.22 uur in een korte ’mis’ de zegening plaats door pestoer Paul. Na deze plechtigheid kan het kersverse paar tussen 20.11 uur en 21.11 uur worden gefeliciteerd in zaal Centraal. Om 21.30 start het bruiloftsfeest en is het borebroeleft in heel Nederweert. Daan Knapen fungeert als ceremoniemeester en de orde wordt bewaakt door ‘Booj’ Nick Steuten. Klik hier voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen