Maasgouw wil gemeentejournaal op televisie

Print
Maasgouw wil gemeentejournaal op televisie

De raadsvergadering in Maasgouw wordt al uitgezonden, daar komt een gemeentejournaal bij. Afbeelding: De Limburger

Maasbracht / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Linne -

De gemeente Maasgouw is van plan om zichzelf te presenteren via een ‘journaal’ op Omroep ML5.

Dit nieuwe programma moet gezien worden als aanvulling op de uitzending van de raadsvergadering en moet zorgen dat de burger zich meer betrokken gaat voelen bij de politiek. ‘Met het uitzenden van de raadsvergadering wordt vooral ingezoomd op het laatste stuk van het besluitvormingstraject. Om de besluitvorming over een onderwerp in de gemeenteraad toe te lichten, wordt voorafgaand aan de raadsvergadering een gemeentejournaal ontwikkeld. In dit journaal worden problematiek en besluitvorming toegelicht door inwoners, wethouders, raadsleden en ambtenaren’, stelt het college van burgemeester en wethouders.

„Het is de bedoeling dat het eerste journaal al voor de volgende raadsvergadering in maart wordt uitgezonden”, legt de gemeentewoordvoerster van Maasgouw uit. „Onderwerpen die op de raadsagenda staan, worden dan in beeld gebracht. In september gaan we de uitzendingen evalueren en peilen we de kijkdichtheid.”

Omroepbijdrage

De omroepbijdrage van 14.700 euro, die een gemeente wettelijk verplicht is te betalen voor een geselecteerde omroep, wordt in twee delen uitbetaald aan ML5. Maasgouw wil het tweede deel pas betalen als ML5 de financiële jaarstukken overlegt. Omroepdirecteur Vivian Huyskens had dat graag anders gezien. „Andere gemeenten die ML5 als omroep hebben gekozen, betalen deze bijdrage in één keer. Niet dat we door het besluit van Maasgouw in de problemen komen, maar ik had graag de financiële zekerheid aan het begin van het jaar gehad.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →