Lezing over boek ‘Zó kom ik in mijn element’

Print
Lezing over boek ‘Zó kom ik in mijn element’

Het temperament van kinderen wordt omschreven. Afbeelding: ING Image

Brunssum -

Bibliotheek Brunssum, aan de Rumpenerstraat, houdt de lezing ‘Zó kom ik in mijn element’ op donderdag 21 maart, van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Bij deze lezing waarbij wordt ingegaan op het onlangs verschenen boek Zó kom ik in mijn element. Hierin beschrijven de auteurs Rina Penners, Liesbeth Knabben en Maria Pastoor het temperament van kinderen op basis van de vier verschillende natuurelementen, vuur, water, lucht en aarde.

Eigenschappen

De eigenschappen van deze elementen zijn ook terug te vinden in het temperament van de mens. Iemands temperament is een mengsel van deze vier elementen. Het woord temperament is afgeleid van het Latijn tempere, dat mengen betekent. Iedere persoonlijkheid bestaat uit een verhouding van dit mengsel.

Geneeskunde

De vier elementenleer is de grondlegging van de moderne westerse geneeskunde. De laatste jaren komt de belangstelling zowel in de reguliere zorg als in het bedrijfsleven steeds meer terug. De toepassingsmogelijkheden zijn onbegrensd. De vier elementenleer streeft naar een evenwicht, waarin lichaam en geest in balans zijn.

Gedrag

De schrijvers van het boek/sprekers bij deze lezing zijn ervan overtuigd dat de elementenleer een waardevol en onmisbaar instrument is bij het begrijpen van kinderen en het omgaan met hun gedrag. Zij hanteren het motto: „Ieder kind is een open boek, maar om erin te kunnen lezen moet je als leerkracht het goede alfabet hanteren”. Het boek biedt daartoe veel handvatten en geeft nieuwe inzichten en kan ook ouders ondersteunen in de begeleiding en opvoeding van hun kinderen.