Arriva zet tijdens carnaval borrelbussen in

Print
Arriva zet tijdens carnaval borrelbussen in

Afbeelding: Ermindo Armino

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Vijlen / Lemiers / Valkenburg / Berg / Walem / Maastricht / Itteren -

Openbaar vervoersbedrijf Arriva zet tijdens carnaval extra bussen in om de reizigers in Maastricht en Heuvelland te vervoeren. In de carnavalsweek geldt tevens een aangepaste dienstregeling.

Op maandag 4 maart rijden de bussen van Arriva in Limburg volgens de zondagdienstregeling en op dinsdag 5 maart volgens een zaterdagdienstregeling. Van woensdag 6 maart tot en met vrijdag 8 maart rijden de bussen in Limburg volgens de vakantiedienstregeling.

Van zondagnacht tot en met dinsdagnacht zet Arriva in Maastricht en het Heuvelland stads- en streekborrelbussen in. In de voorverkoop is ook een passe-partout beschikbaar voor alle drie de carnavalsdagen. Op de dag zelf is er een ticket te koop bij de buschauffeur van de borrelbus. Betalen kan alleen met pin of met je OV-chipkaart. Online een ticket kopen is voordeliger, laat Arriva weten. Alleen dan mag je namelijk ook gratis heenreizen naar Maastricht met de normale bus.

De borrelbussen vertrekken in Maastricht vanaf de Boschstraat/Maagdendries.

Omleidingen

Vanwege carnavalsevenementen en optochten vervallen diverse plaatsen in Limburg haltes en rijden de bussen aangepaste routes. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en drukkere bussen en treinen dan normaal, aldus het vervoerbedrijf.

Een compleet overzicht van aangepaste routes en omleidingen staat op arriva.nl/carnaval.