Vakantiepark

Kinderen getuige als man zijn partner mishandelt

Print
Kinderen getuige als man zijn partner mishandelt

Een 35-jarige Maastrichtenaar is veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor mishandeling van zijn partner. Afbeelding: iStockphoto

Arcen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Maastricht / Itteren -

Omwonenden op een vakantiepark in Arcen en zijn kinderen zagen hoe een Maastrichtenaar (35) zijn partner mishandelde. Van de rechtbank in Roermond moet hij 40 uur taakstraf doen.

De man, twee van zijn kinderen en zijn partner verbleven in juli vorig jaar vier nachten in Arcen. Van een vakantiestemming was weinig sprake, aldus de vrouw. Ze hadden de hele tijd ruzie, vaak als gevolg van het gebruik van alcohol en drugs door de man.

Beledigende opmerkingen

In de nacht van 19 op 20 juli liep het uit de hand. Rond middernacht was de vrouw de beledigende opmerkingen van haar bier drinkende levensgezel beu en pakte zij hem vast om hem te laten stoppen. Het leidde tot een handgemeen, waarbij één van de kinderen zijn vader vroeg om op te houden. Ook omwonenden op het vakantiepark waren getuige, omdat het gordijn open was.

De man zou de vrouw tegen een ruit hebben gegooid, haar keel hebben dichtgeknepen en haar meermaals hebben geslagen. Het dichtknijpen van de keel bestempelde de officier van justitie aanvankelijk als een poging tot doodslag. Omdat niet bewezen kon worden hoe lang dat gebeurd was, werd de verdachte tijdens de zitting beticht van zware mishandeling.

Huiselijk geweld

De officier van justitie eiste tachtig uur taakstraf tegen de man plus een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank van Roermond legt een lagere straf op tegen de man, die ‘langere tijd geleden’ al eens veroordeeld was voor huiselijk geweld.

Volgens de rechtbank werd de man in eerste instantie aangevallen door de vrouw, zodat zijn aanvankelijk verweer als zelfverdediging gezien kan worden. Dat hij haar ten slotte nog diverse malen geslagen heeft, en vooral in het bijzijn van zijn kinderen, neemt de rechtbank hem wel kwalijk.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje