IJsbaan Horst schrijft rode cijfers

Print
IJsbaan Horst schrijft rode cijfers

De ijsbaan staat dit jaar voor de tiende keer in Horst. Afbeelding: Stefan Koopmans

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Meer bezoekers, vrijwilligers die dik vierduizend uur werk verzetten en dan nog rode cijfers. De stichting IJsbaan Horst sluit het schaatsseizoen 2018 met een domper af.

Voorzitter Paul van Rengs van de stichting IJsbaan Horst wil niet precies zeggen hoe groot het tekort is dat hij moet opvangen. „Maar denk aan duizenden euro’s. We hebben wel wat reserves. De tiende editie van de ijsbaan in Horst aan het eind van dit jaar zal zeker doorgaan. Maar we kunnen niet blijven interen op ons spaargeld. Er moet iets veranderen, willen we dit evenement behouden.”

De ijsbaan werkt met een begroting van 80.000 euro. De helft van dat geld moet van sponsors komen, de rest van entree en horeca. „Het wordt echter steeds moeilijker om die 40.000 euro bij sponsors weg te halen”, zegt Van Rengs. „We zitten aan het eind van het jaar. Ondernemers hebben dan al veel evenementen en verenigingen financieel ondersteund. Het is geen onwil van het Horster bedrijfsleven, maar de sponsorinkomsten dalen al jaren.”

Staat tegenover dat de entreeprijzen al heel lang hetzelfde zijn gebleven. „We willen dat alle kinderen uit Horst en omgeving bij ons kunnen schaatsen. De entree moet zo goedkoop mogelijk zijn. Toch denken we nu aan een verhoging. Bezuinigen gaat niet meer. Dat hebben we de afgelopen twee jaar al gedaan.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen