Concertmiddag Sunset Swing Jazzband

Print
Concertmiddag Sunset Swing Jazzband

Er is altijd sprake van een jamsfeer. Afbeelding: ING Image

Heerlen / Hoensbroek -

De Sunset Swing Jazzband houdt zondag 24 februari vanaf 14.00 uur een ‘swingende middag’ in Auberge de Rousch aan de Kloosterkensweg 17 in Heerlen.

De band bestaat uit vijf muzikanten met een gemeenschappelijke liefde: de swingstijl uit de jaren dertig en veertig. De stijl is afkomstig van de leden van The Sunset Music Company. Vandaar dat ze met hun naam naar die band verwijzen, waarin musici speelden zoals Jim Goodwin, Dan Barret, John Smith en Jeff Hamilton. Later werd deze muziek in Nederland uitgedragen door Tom Baker en Joop Hendriks.

De stijl van Sunset Swing wordt gekenmerkt door een stuwende ritmesectie en de wat losse manier van spelen door de blazers. Er is altijd sprake van een jamsfeer. Meer informatie over het concert is te vinden op: www.sunsetswing.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →