Geldgebrek: fietstunnel bij station Horst geschrapt

Print
Geldgebrek: fietstunnel bij station Horst geschrapt

De fietstunnel vlakbij station Horst-Sevenum is geschrapt. Afbeelding: Lé Giesen

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De geplande fietstunnel die bij station Horst-Sevenum zou komen, is wegens geldgebrek geschrapt. Dat meldt de gemeente Horst aan de Maas.

De plannen om de omgeving van het station Horst-Sevenum drastisch op de schop te nemen zodat het beduidend verkeersveiliger wordt op met name de kruising Spoorweg/N556, vallen een stuk duurder uit dan verwacht. In totaal zit er nu een gat van 1,4 miljoen euro in de begroting. Dat kan alleen gedicht worden als de tunnel voor het langzaam verkeer onder de N556 door er niet komt.

Ministerie

Het vernieuwen van de beide perrons, het opknappen en uitbreiden van de busterminal, het aanleggen van extra parkeerplaatsen en het veiliger maken van alle wegen rondom het station is een gezamenlijke klus van de gemeente, de provincie Limburg, ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dat er nu te weinig geld is voor een tunnel voor fietsers en voetgangers, komt onder meer doordat de bijdrage van het ministerie lager uitvalt dan verwacht. Daarnaast moet er extra grond voor de werkzaamheden worden aangekocht en dat kost ook meer geld. Dan is er nog een stijging in de bouwkosten waar voorheen geen rekening mee is gehouden.

Verkeersveilig

Alles bij elkaar komt dat op 1,4 miljoen euro waar geen dekking voor gevonden kan worden. En dus is het devies nu: terug naar de tekentafel om toch een verkeersveilig ontwerp te maken zonder fiets- en voetgangerstunnel. Zo zullen onder meer de beide stroken om linksaf te slaan bij de kruising Spoorweg/N556 verdwijnen. De Stationsstraat krijgt naast een rotonde ook een verbrede middengeleider, waardoor het langzaam verkeer straks minder rijbanen in één keer moet oversteken. Ook komen er maatregelen die ervoor zorgen dat er minder verkeer stil komt te staan voor een dichte spoorwegovergang.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje