Betere routeborden naar parkeerplaatsen in Mechelen

Print
Betere routeborden naar parkeerplaatsen in Mechelen

De parkeerplaats bij De Heerenhof. Afbeelding: De Limburger

Mechelen -

In Mechelen komen betere verwijzingsborden naar de parkeerplaatsen aan de rand van het dorp. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat automobilisten doelloos rondjes blijven rijden.

Inwoners van Mechelen klagen al jaren over parkeerproblemen, met name rond de terrassen bij de kerk. De gemeente Gulpen-Wittem heeft onlangs onderzoek laten doen naar de verkeerssituatie in het dorp.

Uit die evaluatie blijkt dat er in Mechelen op zich voldoende parkeerplaatsen zijn, constateert wethouder Jos Last. „Aan de rand van het dorp, bij het sportcomplex en achter De Heerenhof, zijn grote parkeerplaatsen. Die staan de meeste tijd echter vrijwel leeg.”

Terrassen

Last concludeert daaruit dat zeker toeristen die beschikbare parkeerplaatsen kennelijk niet vinden. „Ze rijden door het dorp, zien die gezellige terrassen en gaan in die buurt zoeken naar een plekje om hun auto neer te zetten”, aldus de wethouder. „Maar die zijn daar niet, zodat ze blijven zoeken tot ergens een auto wegrijdt.”

Betere routeborden naar parkeerplaatsen in Mechelen
De terrasjes in de dorpskern van Mechelen. Foto: De Limburger

De gemeente wil de bewegwijzering in de dorpskern verbeteren. „Als je Mechelen vanuit de richting Partij, Wahlwiller of Vijlen binnenrijdt, zie je straks meteen een groot bord dat verwijst naar de parkeerplaats achter De Heerenhof”, legt hij uit. „Waarbij we ook duidelijk vermelden dat het van daaruit amper twee minuten lopen is naar het centrum. Anders rijden toeristen toch gewoon door.”

Op de parkeerplaats achter De Heerenhof - die bij het sportcomplex ligt wat verder weg - is voldoende ruimte. „We moeten wel iets doen aan de verharding”, geeft Last toe. „Als het regent, sta je daar met je voeten in de modder als je uit de auto stapt. Het probleem is echter dat het terrein niet van ons is. We zullen het dus moeten aankopen of iets regelen met de eigenaar.”

Vergunningen

Met de bewoners van de Commandeurstraat volgt nog een apart gesprek. Zij kunnen hun eigen auto vaak niet kwijt omdat alle parkeerplaatsen in hun straat bezet zijn door toeristen.

Last bekijkt of daar eventueel gewerkt kan worden met vergunningen, zodat de beschikbare parkeerplaatsen vrij blijven. Voordat de gemeente daartoe overgaat, wordt eerst nog eens goed gekeken naar de gevolgen van die maatregel voor de andere straten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen