Chinezen leren spijkerpoepen en zaklopen in Geleen

Print
Chinezen leren spijkerpoepen en zaklopen in Geleen

Afbeelding: iStock

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Sittard-Geleen krijgt dit weekend niet alledaags bezoek uit China. Een groep van zo’n 25 basisscholieren is te gast bij scoutingclub VKG in de Geleense wijk Kluis.

De trip is georganiseerd door de stichting Global Exploration in het kader van een culturele uitwisseling. „We gaan onze Chinese gasten oudhollandse spellen leren. Denk aan spijkerpoepen en zaklopen”, vertelt VKG-secretaris Marco Heijgelen.

Miljonair

Volgens goed ingevoerde bronnen zet ook de Chinese miljonair en zakenman Chen Yagui uit Maoming zaterdagavond voet op Sittardse bodem. Om daar maandag een niet onbelangrijk klusje te klaren: de onthulling van een groot bouwbord op het voormalige ziekenhuisterrein.

Na een vertraging van meer dan twee jaar start daar binnen enkele maanden de langverwachte bouw van een Chinees hotel met 150 luxueuze kamers, inclusief een gezondheids-, cultuur- en expositiecentrum, restaurant en ondergrondse parkeergarage. „Omstreeks begin april liggen alle vergunningen op tafel”, bevestigt gemeentewoordvoerder Maarten de Kever. Ook de vereiste toestemming van de Chinese autoriteiten, een complexe en tijdrovende procedure, is nu rond.

Metropool

Het project vergt een investering van meer dan twintig miljoen euro en komt voor rekening van Chen, die ook directeur van de Kamer van Koophandel is in Maoming. De Zuid-Chinese metropool is sinds kort een officiële zusterstad van Sittard-Geleen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje