Hoondervel uit Haelen wint Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019

Print
Haelen - Hoondervel uit Haelen heeft vrijdagavond met het liedje Groete oet de fieësttent het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer gewonnen tijdens de kolkende finale in het MECC in Maastricht. Spik en Span uit Susteren eindigde als tweede. Derde werd Bjorn en Mieke.

Niek Dirkx van Spik en Span, de nummer twee, noemt Hoondervel geweldige winnaars. “Ik had het al voorspeld. Dit liedjes is echt Vastelaovend. En bovendien zijn het schatten van kerels.”

Bjorn Poels van duo Bjorn en Mieke grapt dat het ook prima is om eens een andere kleur medialle te winnen. Ze werden deze keer derde, na twee jaar op rij tweede te zijn geworden. “We gunnen Hoondervel de eerste plaats enorm. Bas Keltjens, hun tekstschrijver, is ook onze tekstschrijver. En die wint. Top!” Bjorn glimt nog even extra als hij zegt: “Bij het publiek stonden we op één. Dankjulliewel!”

Bekijk video: Groots nachtelijk onthaal voor LVK-winnaars in thuisbasis Haelen

De stemming zit er na afloop van de finale nog goed in bij LVK-gangers Marijn Wolters (17) uit Vlodrop en haar vier vriendinnen Nicole (20), Aniek (17), Solange (17) en Saskia (17). Ze feliciteren Hoondervel, maar eigenlijk maakte het voor hen bij voorbaat al niets uit wie zou winnen. Zij zijn vooral dolblij dat zij ‘dit fantastische mooie feestje’ voor het eerst mogen meemaken. “Het is zó leuk, volgend jaar gaan we zeker weer.”

De vijf studiegenootjes – ze zitten allemaal in het eerste jaar van de opleiding bedrijfskunde en agrifood business in Venlo - waren bij de geluksvogels die de door Ticketmaster te veel verkochte kaartjes kochten. Door een technische fout werden 700 kaarten meer verkocht dan de bedoeling was. Na een golf van protest besloten het LVK-bestuur, de organisatie – carnavalsverenigingen De Rieste uit Margraten en De Gaarekiekere uit Gulpen – en de gemeente Maastricht om maatregelen te treffen om zo extra bezoekers onder te kunnen brengen. Na contact met alle gedupeerden zijn alsnog driehonderd kaarten verstrekt.

“We kregen een mail over de fout en de vraag of we extra kaarten wilden hebben”, vertelt Marijn. “Natuurlijk! Door dit mazzeltje kon deze finale bij voorbaat al niet kapot. Als echte vastelaovesvierders hebben we met alle liedjes meegezongen! En die van onze favorieten Bjorn en Mieke, Spik en Span en Goedzat nét iets harder, haha. Wat een geweldig evenement, dit wordt vanaf nu écht ons jaarlijkse meiden-uit-de-klas-uitje.”