Toon en Marian von der Haar verkopen Hotel De Kroon

Print
Toon en Marian von der Haar verkopen Hotel De Kroon

Marian en Toon von der Haar met op de achtergrond dochter Dorien verkochten Hotel De Kroon. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Voor het Gennepse horecapaar Toon en Marian von der Haar – Van Arensbergen is het naderende carnavalsfeest het laatste in Hotel De Kroon. Het echtpaar heeft het statige horecapand aan de historische Markt in de Niersstad verkocht. Vanaf eind maart zijn de zussen Britt (22) en Nena (24) van Arensbergen de nieuwe eigenaressen. Vorige week werd de koop definitief gesloten.

Daarmee is een einde gekomen aan een periode van zeven jaren waarin De Kroon in de verkoop was. Voor het karakteristieke café, restaurant en hotel, dat in WOII grote schade opliep en in 1949 herbouwd werd, bestond door de jaren regelmatig belangstelling. “Er zijn diverse partijen geweest waarmee we een akkoord bereikt hadden, maar steeds werd de overname op de valreep afgeblazen. We zijn blij dat deze Gennepse zussen het financieel voor elkaar gekregen hebben. En het is fijn dat De Kroon dichtbij blijft.” De nieuwe eigenaressen zijn achternichtjes van Marian von der Haar – Van Arensbergen. Zij kunnen borgen op ruime ervaring in de horeca, en werkten in het verleden al in De Kroon. Het duo liet weten De Kroon medio eind april te willen openen, maar wilde nog een reactie op de overname geven. Toon en Marian von der Haar zijn vanaf 31 augustus 1984 de eigenaren van Hotel De Kroon. “We kochten het van de bank, want het bedrijf was destijds failliet. De familie die De Kroon in 1981 van mijn ouders overnamen kon het niet bolwerken. Mijn ouders waren van 1968 tot 1981 eigenaar van de zaak”, zegt Marian, die steeds de organisatorische zaken voor haar rekening nam. De nieuwe eigenaren namen De Kroon over, met grote zaal, kelderbar, bistro en ruim dertig hotelkamers. Tijdens carnaval en kermis was De Kroon een van de trekpleisters. “En we hadden veel bruiloften en partijen”, vertelt Toon, die de voor het onderhoud zorgdroeg. “We hebben hier 35 jaar lang carnaval gevierd. Ik weet nog de eerste prins van ’t Bombakkes was in 1995 Chris van Duuren. Uitgerekend hij kocht ons huis, toen wij naar De Markt verhuisden”, herinnert Marian zich. In 2004 verbouwden Toon en Marian von der Haar De Kroon. De zaal ging plaat en het aantal hotelkamers werd gereduceerd tot twaalf. “Dat is een goed besluit geweest”, vindt Toon, “De zaal was gedateerd en de tijd van bruiloften met een orkest en een dansvloer was toen al voorbij. En na de verbouwing hebben we feesten in ons café gehad. Het bleek groot genoeg.” De huidige eigenaren zijn blij dat De Kroon verkocht is. “Maar het is niet zo dat we er genoeg van hadden. We zouden zolang er geen kopers waren gewoon doorgegaan zijn.” De komende carnavalsdagen zijn Toon en Marian von der Haar nog een keer de gastheer en -gastvrouw tijdens de diverse activiteiten. “We gaan er weer een mooi feest van maken. En op zondag 24 maart houden we een afscheidsmiddag voor iedereen. Daarna gaan we genieten van onze vrije tijd. Want straks hoeven bij alles wat we doen geen rekening met de zaak te houden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen