Vierde zege op rij voor MVV, Croux schittert bij terugkeer

Print

Afbeelding: Ermnindo Armino

Maastricht / Itteren - MVV heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. De Maastrichtenaren wonnen in eigen huis van Jong FC Utrecht. Het werd 4-2. Jordy Croux was de grote man aan de kant van MVV.

Na tien minuten spelen viel de 1-0 al. Het was Koen Kostons die de bal simpel kon binnentrappen. Het voorwerk was van Anthony van den Hurk, met een sterke rush aan de rechterkant.

Zo leek het een makkelijke avond te worden voor MVV, maar die droom kon na een kwart wedstrijd alweer de prullenbak in. Jonas Arweiler maakte na 27 minuten gelijk voor Jong FC Utrecht uit een rappe counter. Nick Venema hield twee man bezig tijdens de uitbraak, waardoor de nummer 9 van Jong FC Utrecht vervolgens kon scoren. Daarna had MVV het zwaar en was bijzonder slordig.

De ommekeer kwam in de tweede helft. Het was Jordy Croux die zijn terugkeer in de Geusselt een gouden randje gaf. Van een metertje of 20 krulde hij de bal formidabel in de kruising: 2-1. Niet lang daarna leek de buit binnen voor MVV. Luc Mares kopte een corner van Croux binnen en tekende zo aan voor de 3-1.

Toen Nick Venema van Jong FC Utrecht met een knappe actie en dito schot de stand op 3-2 bracht, leek het nog even spannend te worden. Maar die spanning duurde niet lang. Jordy Croux stond namelijk opnieuw aan de basis van een treffer. Tien minuten voor tijd draaide hij zijn directe tegenstander dol en schoot op doel. Zijn inzet werd gekeerd, maar Anthony van den Hurk benutte de rebound.

Daarmee behaalde MVV zijn vierde zege op rij. Het staat nu zevende op de ranglijst.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van ons online voetbalprogramma Komt dat Schot.