Video: zieke prins emotioneel om eerbetoon fans

Print

Zieke prins emotioneel om eerbetoon. Video: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Een hartverwarmende actie van een groep LVK-fans heeft de ernstig zieke prins Lars I uit Horst vrijdag tot tranen geroerd.

Twee bussen vol aanhangers van de Horster LVK-finalist Heite Soep zijn vrijdag bij het ziekenhuis van Maastricht langsgegaan om hun prins, Lars I, een hart onder de riem te steken.

De carnavalisten, die op weg waren naar de LVK-finale in het MECC in Maastricht, brachten een eerbetoon met luid gezang en fakkels. Op een video gemaakt vanuit het ziekenhuis is te horen hoe de prins emotioneel reageert op de ontroerende actie.

Kippenvel

„Daar komen ze. wat sijek. ik krijg kippenvel.” Dan wordt het even stil op het filmpje dat Cindy, de vrouw van de 44-jarige Lars Thijssen uit Horst heeft gemaakt vanuit zijn ziekenhuiskamer in Maastricht. Er klinkt gesnik, terwijl een bont vasteloavesgezelschap uit een witte bus stapt om zich voor het raam van prins Lars I van D’n Dreumel uit Horst op te stellen.

Al deze Horstenaren zijn naar Maastricht gekomen om naar de LVK-finale te gaan, waar de dorpsgenoten van Heite Soep hoge ogen hopen te scoren. Maar voordat ze naar het liedjesconcours gaan, hebben de supporters dit jaar een taak die ze wellicht nog belangrijker vinden: even zwaaien naar hun hoogheid, prins Lars I en zijn Cindy.

„Roland van Helden, lid van carnavalsvereniging D’n Dreumel en chauffeur van een van onze touringcars is dinsdag bij prins Lars op bezoek geweest in het ziekenhuis. Toen hij naar buiten keek, zag hij dat hij gemakkelijk met zijn bus bij het raam van de prins zou kunnen komen”, vertelt John van Megen vlak nadat Heite Soep heeft opgetreden op het LVK.

Emotioneel

Met de organisatie van het LVK is geregeld dat de bussen uit Horst een andere route mochten nemen. Van Megen: „Eigenlijk moeten alle bussen via dezelfde weg. Maar voor deze keer was het geen probleem. We wisten alleen niet zeker of Lars wel uit bed zou kunnen komen. Hij is net begonnen met zijn tweede kuur. Maar hij stond voor het raam met Cindy. Het was een emotioneel moment voor ons allemaal.”

De prins van carnavalsvereniging D’n Dreumel kreeg een paar dagen na zijn uitroeping van zijn arts te horen dat hij leukemie heeft. Hij besloot daarom zijn optredens af te zeggen.

Lees ook: D’n Dreumel versobert activiteiten carnaval vanwege ziekte prins Lars I

In een brief aan de Horster carnavalsvierders schreef Lars afgelopen week: „Met heel veel pijn en moeite hebben wij moeten besluiten dat we alle optredens als trio afzeggen, en ons met familie en vrienden richten op de nieuwe werkelijkheid.”

Hart onder riem voor zieke prins. Video: Facebook Heite Soep