Roda herpakt zich en trekt zege over de streep tegen Cambuur

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt.

Vier dagen na de pijnlijke nederlaag bij Jong Ajax (5-1) won de ploeg in het eigen Parkstad Limburg Stadion met veel moeite van Cambuur Leeuwarden: 1-0.

Bliksemstart
Roda kende een bliksemstart. Binnen vijf minuten stond de thuisploeg al op voorsprong. Milts kreeg de bal van Engels, kon zo doorlopen richting het doel van Cambuur en liet doelman Mous kansloos: 1-0. Na dat doelpunt kreeg Roda nog wat kleine mogelijkheden, maar was het initiatief vooral voor Cambuur. Bij de bezoekers ontbrak echter de scherpte om echt gevaarlijk te worden.

Tegenstoot
In de tweede helft was het Cambuur dat bleef drukken. Rechtsachter Van Wermeskerken leek zijn ploeg vlak na rust op gelijke hoogte te brengen, maar doelman Novakovic redde fraai. Roda probeerde ondertussen via de tegenstoot gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd kreeg Milts een enorme kans om Roda in veilige haven te schieten. De Belg werd door Remans vrij voor het doel gezet, maar kreeg de bal niet langs de keeper.

In de absolute slotfase ging Cambuur nog met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar ook in de vijf minuten extra tijd viel de bal voor de Friezen telkens net niet goed.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van ons online voetbalprogramma Komt dat Schot.