LVK-winnaars Hoondervel: ‘Niet normaal dit’

Print
LVK-winnaars Hoondervel: ‘Niet normaal dit’

Afbeelding: DE LIMBURGER / PETER SCHOLS

Haelen -

Niet Spik en Span of Bjorn en Mieke, maar Hoondervel uit Haelen ging er vrijdagavond vandoor met de winst in de 43ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. De mannen kunnen het amper geloven.

De mannen van Hoondervel stuiteren normaal al, maar nu... ‘t Zweet gutst van hun hoofden. “Niet normaal dit”, glundert Ed Geujen, één van de zangers. „Hier hoop je alleen maar op.” Compagnon Ruud Poels houdt de Bertha Paulissenbeker stevig vast: “Ik laat Bertha niet meer los, die blijft bij ons. We hebben hier zo lang voor geknokt. Alle superlatieven schieten te kort. Haelen ontploft zometeen.”

Bekijk video: Groots nachtelijk onthaal voor LVK-winnaars in thuisbasis Haelen

Geweldig

Niek Dirkx van Spik en Span, de nummer twee, noemt Hoondervel geweldige winnaars. „Ik had het al voorspeld. Dit liedjes is echt Vastelaovend. En bovendien zijn het schatten van kerels.”

Lees ook: Hoondervel uit Haelen wint Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019

Bjorn Poels van duo Bjorn en Mieke grapt dat het ook prima is om eens een andere kleur medialle te winnen. Ze werden deze keer derde, na twee jaar op rij tweede te zijn geworden. „We gunnen Hoondervel de eerste plaats enorm. Bas Keltjens, hun tekstschrijver, is ook onze tekstschrijver. En die wint. Top!” Bjorn glimt nog even extra als hij zegt: „Bij het publiek stonden we op één. Dankjulliewel!”

Hoondervel, Haelen - Groete oet de fieësttent. Video: De Limburger