‘Ich bön in Tegele gebaore’ nummer één in Tegelse Top 33

Print
‘Ich bön in Tegele gebaore’ nummer één in Tegelse Top 33

De Tegelse Top 33 wordt live uitgezonden. Afbeelding: De 3-kes

Tegelen -

‘Ich bön in Tegele gebaore’ staat op één in de Top 33 van Tegelen, die zaterdag 16 februari door De 3-kes wordt uitgezonden op het eigen radiostation.

Wim Beurskens zong de door de broers Bert en Leo van Dijk geschreven evergreen in 1983, hij overleed in 2017. Zijn hit is voor veel Tegelenaren nog altijd hét lijflied van vastelaovend. De tweede plaats ging verrassend naar het nieuwe Beerpiëptrio. Het liedje ’t is Vastelaovend kreeg op één na de meeste stemmen. Als derde eindigde Zanggroep De Vlaegels met het traditionele ‘En as weej wir nao Tegele gaon’ uit 1982. De vierde plaats voor ‘De luchtepaol’ is een postuum eerbetoon aan Toon Schalks. De jubilerende vriendengroep Wie Laater Wie Zaater, die elf jaar bestaat, maakt de top 5 compleet met ‘Weej make ’t weer bónk’.

Liefhebbers van het carnavalslied konden kiezen uit 220 Tegelse nummers. Volgens De 3-kes is er massaal gestemd, net als vorige week in Blerick. De 33 liedjes met de meeste stemmen worden in een live uitzending gedraaid op 16 februari, de dag van het Oeles Prinsebal. De Tegelse lijst is te beluisteren tussen 9.00 en 12.30 uur. Een compleet overzicht staat op www.de3kesradio.nl en de app.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen