Fluitiste Drora Bruck brengt muzikale ode aan paraplumaker Philip Cohen

Print
Fluitiste Drora Bruck brengt muzikale ode aan paraplumaker Philip Cohen

Drora Bruck.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De internationaal bekende fluitiste Drora Bruck brengt op 28 februari een bijzonder concert ten gehore in Theater De Garage in Venlo. De achterkleindochter van de paraplumaker Philip Cohen komt speciaal vanuit Israel naar Venlo om haar overgrootvader muzikaal te eren. Dit doet ze met ondersteuning van Duo NIHZ.

Philip Cohen is een bekende Joodse Venlonaar die als eerbetoon een plaquette in het stadscentrum van Venlo kreeg voor zijn hulp in de jaren ’30 aan joodse vluchtelingen die vanuit Duitsland naar Nederland kwamen. Ook toen de oorlog uitbrak, bleef hij joden helpen - totdat hij in 1943 zelf moest onderduiken. De nazaten van Philip Cohen kwamen in Israel terecht. Zijn achterkleindochter Drora Bruck is vandaag de dag een internationaal bekende fluitiste, tevens docent aan de Jerusalem Music Academy en het Tel Aviv Conservatory. In deze rol doceerde ze onder andere Tali Rubinstein, die intussen furore maakt nadat Barack Obama opperde een groot fan van haar te zijn. Duo NIHZ bestaat uit Sanna van Elst (zang/fluit) Bobby Rootveld (gitaar). Dit Nederlandse duo speelt jaarlijks meer dan honderdtwintig concerten in meer dan twintig landen met klezmer, jiddische liederen, swing jazz, shoah-liederen en klassieke muziek.

Samen met Drora Bruck brengt het tweetal in Theater De Garage een repertoire ten gehore van klassiek tot klezmer, met enkele emotionele muzikale odes aan Philip Cohen. Zo passeren De Nagtegael van Van Eyck, diverse Jiddische en Shoah-liederen en het nieuwe vijfdelige klassieke werk Yerushalaim Suite van Bobby Rootveld de revue. Kijk hier voor meer informatie over Philip Cohen .

De uitvoering in Theater De Garage begint om 20.15 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor 10 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen