Persoonlijke fouten nekken VVV in Alkmaar

Print
Persoonlijke fouten nekken VVV in Alkmaar

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - Een VVV in gelegenheidsopstelling en gewapend met een offensieve tactiek heeft bij AZ in Alkmaar niet weten te stunten: 3-0. Door persoonlijke fouten kwam VVV in de eerste helft op achterstand door treffers van Guus Til en Calvin Stengs. Na rust scoorde Mats Seuntjens de 3-0 na een uur en was het duel gespeeld.

Een flink door elkaar gehusseld VVV kwam in de openingsfase van de eerste helft in Alkmaar door de vele omzettingen achterin handen en voeten te kort om AZ in toom te houden.

Fout
Dat lukte welgeteld tot de zevende minuut. Toen kon Guus Til profiteren van een fout van rechtsback Tristan Dekker: 1-0. En na 21 minuten voetballen was het al 2-0 na een foute pass van verdediger Danny Post. Dekker en Post (op het middenveld vervangen door Evert Linthorst) stonden achterin omdat vaste waarden als Jerold Promes en Chris Kum (beide geschorst) en Roel Janssen (geblesseerd) ontbraken bij VVV.

Tino Susic was gepasseerd ten faveure van Peter van Ooijen. Post toonde zich onwennig in de defensie en Dekker mist spelritme. Hij heeft door enkele blessures al lang niet meer gespeeld. Daardoor kon AZ rustig wachten op de foutjes van de Venlonaren die veel balbezit hadden dankzij de tactiek van vroeg storen. VVV kreeg daardoor ook mogelijkheden om te scoren. Ralf Seuntjens en Penny Mlapa kwamen in scoringspositie, maar de beste kans was voor Patrick Joosten. Zijn gedraaid schot in de 42ste minuut ging maar net voorlangs bij AZ-doelman Marco Bizot.

Counter
Na rust hetzelfde beeld. VVV mocht de bal hebben en AZ loerde op de counter. Na een kort maar hevig offensief op het uur maakten de Alkmaarders hun derde goal. Mats Seuntjens scoorde nadat Guus Til al een keer op de paal had geschoten en Lars Unnerstall in het Venlose doel tot een uitstekende redding had gedwongen. De Duitse doelman was de uitblinker van de avond bij VVV, hij voorkwam een monsterscore door Stengs, Svensson en Til van scoren af te houden. Tristan Dekker dwong Marco Bizot in het AZ doel nog tot handelen in de 84ste minuut. De corner werd door Ralf Seuntjens overgekopt. AZ vond het welletjes.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van ons online voetbalprogramma Komt dat Schot.