Ongenadig pak slaag voor Fortuna in Almelo

Print
Ongenadig pak slaag voor Fortuna in Almelo

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Al binnen de minuut lag hij er zaterdagavond in bij Koselev. Het was de opmaat voor een totale afslachting. Heracles Almelo kon doen wat het wilde en spaarde Fortuna niet: 6-0.

Minder dan 50 seconden, zo lang had Heracles Almelo nodig om het doel te vinden. Adrián Dalmau was de man die een verdwaald schot tot doelpunt wist te promoveren. De thuisploeg bleef ook daarna de baas, kreeg kansen, maar wist tot aan de rust niet meer te scoren. Daar mocht Fortuna achteraf dolblij mee zijn, want na rust ging het hard. Heel hard.

Beslissing
Eerst was het Dalmau die de 2-0 binnen kopte, even later was er Drost met de 3-0 en de definitieve beslissing voor zover die nog niet gevallen was. Wie aan Fortuna-zijde hoopte dat Heracles het daarna rustiger aan zou doen kwam bedrogen uit. De ploeg die vorige week nog van Ajax won, bleef gaan.

Sterker nog, aan de hand van Bradley Kuwas deed de thuisclub er zelfs nog een schepje bovenop. De vleugelaanvaller was ongrijpbaar, draaide de complete Fortuna verdediging horendol en stelde de ene na de andere Heraclied in staat om te scoren. Dalmau en Peterson deden dat ook. 5-0 met nog twintig minuten te gaan. Even was er de angst voor de dubbele cijfers, maar dit keer nam Heracles wel wat gas terug. Dalmau maakte nog wel zijn vierde, maar het bleef uiteindelijk bij een afslachting van 6-0.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van ons online voetbalprogramma Komt dat Schot.