Marcel van Lier prins van D’n Oeles uit Tegelen

Print
Marcel van Lier prins van D’n Oeles uit Tegelen

Het nieuwe Oelestrio: prins Marcel II en zijn adjudanten Leon en Peter. Afbeelding: Aneta Martens

Tegelen -

Marcel van Lier is de nieuwe voorganger van D’n Oeles uit Tegelen. Prins Marcel II werd zaterdagavond samen met zijn adjudanten Leon van Deur en Peter Fokkens gepresenteerd op het prinsenbal in De Haandert.

De 55-jarige Oelesprins is een geboren en getogen Tegelenaar. Hij woont samen met zijn echtgenote Anja en zoon Jules in ’t Maasveld op de Hoornbloem, zijn oudste zoon Ruud woont in Venlo. In het dagelijks leven is Marcel redacteur en verslaggever bij De Limburger en VIA Limburg.

Oelesvors Gé Cornet heeft zich het motto van de Tegelse vastelaovend goed ter harte genomen. Want zijn laatste prins is een verrassende keuze. ‘Krangs-um’, zo luidt de spreuk, met het oog op het hoog Beerpiëp-gehalte van het kersverse trio. Prins Marcel II was bij de zustervereniging De Beerpiëp negen jaar actief in de functie van Vors Cambrinus. In die hoedanigheid stond hij vaak samen op de bühne met de Oelesvors en moet hij wel indruk hebben gemaakt op Cornet, getuige zijn uitverkiezing.

De nieuwe Oelesprins stapte na zijn afscheid als vorst van De Beerpiëp in 2016 terug in de raad van elf en leidt de PR-commissie. Adjudant Leon is op dit moment voorzitter van De Beerpiëp. Samen maakten ze in 2003 deel uit van het Beerpiëptrio. Destijds waren de rollen omgedraaid; Leon, die zelf in 1995 al eens adjudant was, werd uitgeroepen tot prins en Marcel stond als adjudant naast hem. Saillant detail: samen met Marcel Idink, in 2016 zijn voorganger bij D’n Oeles. Adjudant Peter was in 2008, elf jaar geleden, prins van De Beerpiëp. Een trio met de nodige ervaring dus.

Op de Heide

Adjudant Leon van Deur (48) groeide op in de wijk Op de Heide en woont nu in de Sint Josephstraat samen met zijn vrouw Tiny. Zijn werkplek is eveneens in Tegelen; Leon is van beroep werkvoorbereider bij aannemersbedrijf PH van der Velden.

Adjudant Peter Fokkens (55) is net als de prins afkomstig uit Tegelen-Noord en woonachtig in dezelfde straat, samen met echtgenote Jolanda en hun kinderen Fenne en Lino. Laatstgenoemde was afgelopen jaar jeugdprins bij De Beerpiëp. Peter treedt zelf in de voetsporen van zijn oudere broer Gerard, die in 1987 adjudant was bij Oelesprins Herm Hermans. Hij werkt in Oisterwijk als werkvoorbereider bij Mutsaers Natuursteen.

Handbal

Behalve vastelaovend loopt ook de handbalsport als een rode draad door het leven van het prinselijk trio. Ze kennen elkaar vanaf de jaren tachtig via de Tegelse handbalvereniging Eksplosion ’71. Marcel en Leon zijn allebei lid van verdienste van Eksplosion, Peter is momenteel trainer van de heren A-jeugd. Hoogheid Marcel is al acht jaar als trainer actief bij het eerste damesteam van BSAC Maasbree. De drie zijn daarnaast rasechte vastelaovesvierders en namen jarenlang deel aan de Tegelse optocht. Prins Marcel II is daarnaast bestuurslid van het Limburgs Schutterijmuseum.

Het motto van het nieuwe Oelestrio luidt: ‘Eín dink gaeve weej uch zjwart op wit… Dit wuërt ’nne vastelaovend wao kleur in zit!’ De receptie is zondag 24 februari vanaf 14.30 uur in De Haandert.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje