Belg (65) gered die in grot viel en urenlang op 75 meter onder de grond vast zat

Print
Belg (65) gered die in grot viel en urenlang op 75 meter onder de grond vast zat

Afbeelding: RV/AD

Een 65-jarige man is in het Waalse Yvoir uit een van de diepste grotten van België gered. De man was zaterdag uitgegleden en urenlang vast komen te zitten op een diepte van zo’n 75 meter.

Dat melden verschillende Waalse media. Hij is gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Het gaat om een relatief ervaren speleoloog. Hij bevond zich op het moment van het ongeluk in de ‘Trou Bernard’, met 140 meter een van de diepste grotten van België.

Reddingsactie

De man viel 15 meter naar beneden en zat vervolgens op zo’n 75 meter diepte vast. Hij heeft volgens de eerste berichten zijn bekken gebroken, waardoor hij zich niet kon bewegen. Zondag rond 01.00 uur werd hij uit zijn benarde positie bevrijd.

Zo’n 20 speleologen en 10 brandweerlieden hielpen bij de reddingsactie. Zij zorgden ervoor dat het gat verbreed werd, zodat hij met een brancard naar boven gehaald kon worden. Hij is gewond overgebracht naar het ziekenhuis, zo bevestigt Benoît Lebeau, de voorzitter van reddingsorganisatie Spéléo-Secours, aan persbureau Belga.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →