Ook na zondag blijft het zonnig en lenteachtig

Print
Ook na zondag blijft het zonnig en lenteachtig

Mensen genieten van het lenteweer op het terras in Maastricht. Afbeelding: ANP

Vroege vogels moesten zondagochtend op sommige plekken in het land autoruiten krabben, maar dat is een van de laatste streken van Koning Winter.

Zondagmiddag wordt het (vrij) zonnig en lenteachtig. Het mooie voorjaarsweer laat ons tot later volgende week niet meer in de steek.

Vrijdag en zaterdag werden regionaal al warme dagen-records gebroken en ook zondag doet een gooi naar de warmste 17 februari sinds het begin van de metingen in 1901. De temperatuur loopt op naar 11 graden op de Wadden tot 16 graden in het zuidoosten van het land.

Lees ook: Video: Limburg geniet massaal van lenteweer

Ook de komende periode blijft het nog zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar, zo meldt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,Normaal ligt de temperatuur rond de 6 graden, de komende periode zien we echter steeds de dubbele cijfers terugkeren op de thermometers.”

Alleen dinsdag en woensdag halen mogelijk de dubbele cijfers net niet in De Bilt. Later volgende week zorgt een nieuw hogedrukgebied weer voor rustig en mogelijk opnieuw zeer zonnig en zeer zacht weer. De temperaturen in de nacht blijven vrij laag met kans op vorst.

Mooi weer in Maastricht. Video: De Limburger

Supermaan laat zich zien

Hoewel de zogenaamde supermaan pas dinsdagavond verwacht wordt, zag de maan er zondagochtend ook al spectaculair uit. De volle maan lijkt bij een supermaan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. De komt doordat het hemellichaam dichter bij de aarde staan dan gemiddeld. De maan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is.