FORMULE E

Robin Frijns toch nog elfde na matige kwalificatie in Mexico

Print
Robin Frijns toch nog elfde na matige kwalificatie in Mexico

Robin Frijns. Afbeelding: Shivraj Gohil

Robin Frijns (Virgin Racing) heeft bij de vierde ePrix van het seizoen in Mexico de elfde plaats gepakt. Lucas di Grassi (Audi Abt) won de race letterlijk op de finish-streep nadat Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) was stilgevallen met lege accu’s.

Maastrichtenaar Frijns kende op het Autodromo Hermanos Rodriguez een matige kwalificatie. Tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog een gridstraf waardoor hij van de twintigste plek moest starten zaterdag. Net als in Chili liet Frijns een fraaie inhaalrace zien. Mede dankzij een zware crash van Nelson Piquet junior en Jean-Eric Vergne, die voor een code rood zorgden (race stilgelegd), kon de Maastrichtenaar oprukken in het veld. Frijns profiteerde en vertrok bij de herstart vanaf plek 13. Frijns vocht lang met José Maria Lopez, maar ging de Argentijn na diens drive through penalty voor te hard rijden in de pitstraat uiteindelijk toch voorbij. De Virgin-coureur leek op weg naar punten, maar zag in de slotfase Daniel Abt en Sam Bird nog voorbij komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →