Belgische wintersporter (27) gegrepen door trein en overleden

Print
Belgische wintersporter (27) gegrepen door trein en overleden

Een Belgische wintersporter overleefde de aanrijding met een trein niet. Afbeelding: Zoom Tirol

Een 27-jarige Belgische toerist is zaterdagavond in de Oostenrijkse wintersportplaats Mayrhofen om het leven gekomen. De man was op het spoor van de Zillertalbahn aan het wandelen toen hij door een trein werd gegrepen.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 18.30 uur in Mayrhofen (Tirol). De man van 27 liep langs het spoor het dal uit. Op hetzelfde moment kwam een trein uit de omgekeerde richting aangereden. Toen de machinist de wandelaar zag, voerde hij meteen een noodstop uit. De Belg probeerde de trein nog te ontwijken, maar werd weggeslingerd.

Artsen konden niets meer doen voor het slachtoffer en kon enkel zijn dood vaststellen. Volgens de politie was de man vermoedelijk na een après-ski-party alleen te voet op weg naar zijn accommodatie. Hij was pas zaterdag met een groep andere toeristen op zijn vakantieoord in Zillertal aangekomen.

Vrijdag was er ook al een incident met een Belg in hetzelfde gebied. Een 29-jarige toerist werd toen het slachtoffer van zinloos geweld en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd vermoedelijk zonder reden bewusteloos geslagen en liep ernstig hoofdletsel op.