Automobilist racet met 210 km/u en seint naar agenten dat ze aan de kant moeten

Print
Automobilist racet met 210 km/u en seint naar agenten dat ze aan de kant moeten

Snelheidsduivel die 210 kilometer per uur reed op de N261 bij Tilburg. Afbeelding: Team Verkeer Zeeland-West-Brabant

Dat de politie lichtsignalen gebruikt om automobilisten te waarschuwen dat ze er langs wil of moet, is redelijk normaal. Maar dat een ‘gewone’ automobilist dit juist bij agenten doet, dat zal de politie nog niet vaak meegemaakt hebben. Zaterdag- op zondagnacht was dat wel het geval.

Agenten van Team Verkeer Zeeland-West-Brabant reden op de N261 bij Tilburg toen een automobilist druk met zijn verlichting knipperde achter hun auto. Oftewel, de agenten moesten aan de kant, want deze bestuurder had haast. De politiewagen, vermoedelijk een onherkenbaar voertuig, ging netjes aan de kant, al was het alleen maar om daarna een snelheidsmeting voor de bestuurder te kunnen starten.

De resultaten van deze meting waren niet mals. De bestuurder haalde een gemiddelde snelheid van 210 kilometer per uur tijdens de snelheidscontrole. Hij werd door de agenten aan de kant gezet. Het bleek te gaan om een zogenaamd beginnende bestuurder. Deze automobilist mocht in ieder geval meteen zijn rijbewijs inleveren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →