Zevende editie st-ART festival boordevol premières

Print
Zevende editie st-ART festival boordevol premières

Circus Theater Vladimir komt op de proppen met een enorme ‘Vis’, onde begeleiding van Neptunes.

Tegelen / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De vreemdste en kleurrijkste figuren strijken zondag 10 maart neer in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Aanleiding is de zevende editie van st-ART, het grootste straattheaterfestival van Nederland, België en Duitsland - met meer dan veertig straattheateracts uit binnen- en buitenland. De toegang is gratis.

Het publiek van het st-ART festival kan dit jaar rekenen op veel premières. Zo toont Circus Theater Vladimir voor het eerst de enorme ‘Vis’ die, begeleid door Neptunes, boven de hoofden van het publiek zwemt. Of wat te denken van ‘Burek’, een nieuwe act van Lukasz Puczko Marionettes (Polen). Deze dynamische marionet hond lijkt zó erg op een echte viervoeter, dat je snel vergeet dat het om een pop gaat. De hysterische walk act ‘Napoleon en Joséphine’ van Borgman & van der Have biedt een humoristische kijk in de historie. En Doublee laat tijdens deze editie van het st-ART festival voor het eerst de XXL slimme hond WiFi zien.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het veelzijdige programma waarin organisator Totaal Theater de bijzonderste en meest exclusieve acts toont.

De eerste editie van het st-ART festival in 2013 was met zo’n tweeëneenhalfduizend bezoekers meteen een succes. Dat aantal groeide in de daaropvolgende jaren door tot viereneenhalfduizend bezoekers per keer. Met deze successen heeft het evenement - elke tweede zondag van maart - een vaste plek op de culturele agenda gekregen.

Tijdens de komende editie op zondag 10 maart kunnen bezoekers genieten van een doorlopend programma vol spraakmakende circusacts, straatvoorstellingen en walk acts. “Daarbij houden we rekening met alle leeftijden. Het programma gaat non-stop door met op meerdere plekken tegelijkertijd optredens. We benutten elke vierkante meter van het park bij De Doolhof”, aldus Marc Romers - eigenaar van Totaal Theater.”

Het st-ART festival duurt van 12.00 tot 17.00 uur en vindt plaats bij Openluchttheater De Doolhof aan De Drink in Tegelen. De toegang is gratis. Kijk hier voor het volledige programma.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →